top of page

Recept na skvělé Lenčiny marokánky, které můžete v době adventní ochutnat ve studiu

Upečené s láskou pro vás


MAROKÁNKY z Aloha jógy za 10 minut od Lenky Lustigové


250 ml mléka – rostlinné jsme nezkoušela

20 g másla – používám obyčejné

60 g cukru (i méně) – hnědý je OK

30 g hladké mouky – s celozrnnou to není ono

400 g nasekaných sušených plodů (různé ořechy, mandle, rozinky, fíky, švestky, meruňky, brusinky, semínka atd. podle chuti a vhodné kombinace).


Čím lepší plody použijeme, tím to bude celé větší mňamka. Použijeme-li více sušeného ovoce, ubereme cukru. Použijeme-li pouze jakékoli ořechy/mandle, obsah cukru cca zachováme. Sušené plody nasekáme na větší kousky. (Já to házím na pár vteřin do elektrického sekáčku). Mléko, máslo, cukr a mouku mícháme ve vodní lázni. Až začne hmota tuhnout do podoby pudinku (trvá to jen chvilku), vmícháme sušené plody. Je to hodně husté; vlastně jsou to jen plody lehce slepené pudinkovou hmotou. I když hmota v hrnci vychladne, nevadí, vykouzlíme nějaké hrudky a v troubě se to krásně spojí… nebo lze hmotu znovu ohřát…


Na plech s pečícím papírem klademe dvěma lžícemi malé kupičky teplé hmoty.

Pečeme cca 15 - 20 minut na 180° horní i dolní ohřev. V horkovzdušné troubě můžeme péct více plechů najednou na cca 160°.


Uvedené množství stačí na dva plechy marokánek. Po vytažení z trouby marokánky ještě ztuhnou. Lze zespoda máčet v čokoládě.


Určitě lze experimentovat se zdravějšími variantami - bez cukru a lepku. Vyzkouším letos a dám vědět, jak to dopadlo. Jsem zvědavá i na vaše pokusy.


Dobrou chuť.

Lenka

Comments


bottom of page